Vine școala, bine-mi pare, dar eu sunt puțin cam mare. Adică mi-ar plăcea să mă mai duc la liceu, am mai spus-o și o repet, aș mai face încă o dată liceul, chiar și dacă ar trebui să dau câte un BAC pe semestru! Dacă tot am văzut eu scris Back to school prin toate revistele și pe toate site-urile, m-am gândit să-ți dau ceva fain de citit (din partea Nemira), daaar cu o condiție, să-mi recomanzi o carte de pe site-ul editurii. Nu sunt fanul cărților istorice de mii de pagini, doar a mea domniță citește serii precum Game of Thrones, așa că fii atent ce carte faină îmi recomanzi! Lasă-mi un comentariu cu numele cărții cu tot cu link-ul aferent și spune-mi de ce crezi că mi-ar plăcea s-o citesc.
Vor fi trei premii:
-
Premiul I cu coroniță – Suzanne Collins – Trilogia „Jocurile Foamei”
-
Premiul al II-lea – Un voucher de 100 lei pentru o comandă făcută pe nemira.ro
-
Premiul al III-lea – Un voucher de 50% reducere pentru o comandă tot de pe nemira.ro
Concursul se desfășoară până pe data de 15 septembrie, ora 23.59, câștigătorii urmând a fi anunțați în maximum 48 de ore.
PS – Mă voi ajuta de random.org pentru a nu exista discuții în urma extragerii câștigătorilor. Spor la comentat și la recomandat! 🙂
LATER EDIT: Mulțumesc tuturor celor care s-au înscris la acest concurs, asta în primul rând, în al doilea, trebuie să precizez și faptul că nu toți cei care au comentat au fost eligibili pentru tragerea la sorți. Am cerut un comentariu cu numele carții de pe NEMIRA.RO, cu tot cu link-ul aferent și să NU fie o carte din seria Game of Thrones. Se pare că unii nu au citit tot articolul, deși e mic sau n-au înțeles ce au de făcut. Pentru ei îmi pare rău, dar vor mai fi și alte concursuri în viitor 🙂 E prima oară când am filmat o tragere la sorți cu random.org, așa că să-mi fie scuzată stângăcia. Felicitări Florian, Indyra și Tiara, vom discuta pe mail detaliile necesare pentru înmânarea premiilor.
ti-as recomanda bukowski, „femei”, dar vad ca nu o au pe site 🙂
Bun, dar ia recomandă-mi şi una de la Nemira, ca să te califici şi pentru concurs 🙂
naspa. nu gasesc la ei pe site niciun autor pe care voiam sa ti-l recomand. nici miller, nici naum, nici kundera, nici nicolau.
Mit si publicitate de Madalina Moraru.
http://www.nemira.ro/universitaria/mit-si-publicitate–1424
Cred ca ti-ar placea fiindca esti apropiat de domeniul publicitatii cu blogul si social media, dar, sa fiu sincer, ti-am recomandat-o fiindca alte carti bune, pe care le-am citit, nu le-am gasit pe site, decat seria Game of Thrones, care este geniala, desi abia am terminat de citit prima parte si trebuie sa fac rost neaparat de a doua. Dar am vorbit cu multi despre ea si din ce stiu si eu, imi place enorm. Big up for your girlfiend :))
Salut,
am sa-ti recomand o carte pe care am citit-o „Ratacit in casa oglinzilor de John Barth http://www.nemira.ro/serie-autor-john-barth/ratacit-in-casa-oglinzilor–80 . Desi cartea nu e printre cele la moda acum, merita sa citesti un clasic al postmodernismului american. La inceput scrierea neconventionala iti poate pune probleme, insa pe masura ce avansezi in lectura poate vei avea surprize placute…..
Iti recomand cele 2 volume :George R.R. Martin’ „Festinul Ciorilor”. lectura placuta si sper sa iti placa
Adaugă, te rog, link-ul de pe nemira.ro, mulţumesc.
http://www.nemira.ro/serie-autor-george-r-r-martin/festinul-ciorilor-(2-vol-)–1421
imi cer scuze,nu intrasem pe nemira pentru ca doar ce am terminat sa le citesc si le aveam in cap:D .
Ia uite ce am eu aici – https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2272536028218&set=a.1829822400654.56500.1693196045
Altceva imi poti recomanda? Am pus o singura exceptie – NU Game of Thrones 🙂
Eu iti recomand „Fuga vanatorului” ( http://www.nemira.ro/nautilus-sf/fuga-vanatorului–2012 ). Este o carte SF foarte buna, scrisa de 3 autori renumiti in lumea SF-ului si nu are mii de pagini. O recomand pentru ca abordeaza teme diverse, de la evolutia omenirii, la ce s-ar intampla daca ne-am intalni cu alte fiinte, pana la relatiile dintre noi si ele si pana la insasi lucrurile care ne definesc pe noi ca oameni. Are o intorsatura de situatie foarte ciudata pe la mijloc, moment in care nici tu ca cititor, la fel ca personajul, nu mai esti sigur ca ceea ce simti este adevarat. Este un SF destul de soft, deci bun pentru initierea in acest gen.
Desi este o carte cu muuulte pagini – http://www.nemira.ro/diverse/in-numele-printesei-moarte–2022 – cred ca iti va placea pentru ca este scrisa de o jurnalista care incearca sa descopere cine a fost mama ei.
Dansul dragonilor-http://www.nemira.ro/serie-autor-george-r-r-martin/dansul-dragonilor–1909
Intri intr-o lume mitica,fabuloasa.Vezi cu ochii mintii modul de trai intr-un timp indepartat,evul mediu,vezi fiinte fantastice si iei parte la intamplari neobisuinte.Din modernul casei tale,intri intr-o lume de basm si vis.Stai in suspans pana la ultima foaie,ultimul rand.E tot ce ti-ai putea dori vara asta.Perfecta pentru racorire pe timpul asta canicular.
Eu,daca as putea,m-as cumpara-o.
Cianura pentru un suras de Rodica Ojog Brasoveanu
http://www.nemira.ro/serie-autor-rodica-ojog-brasoveanu/cianura-pentru-un-suras–1896
Pentru ca e palpitanta,frumoasa si scrisa de o scriitoare din Romania.
‘buna seara, melania” de Rodica Ojog-Brasoveanu,
http://www.nemira.ro/serie-autor-rodica-ojog-brasoveanu/buna-seara,-melania–1886
Pentru ca minunata Rodica Ojog-Brasoveanu a scris admirabil si a atins atat teme cu iz istoric, cat si irezistibile aventuri politiste, pline de haz si de inteligenta.
Eu iti recomand sa citesti seria Dune (asta daca nu ai citit-o deja). In caz ca iti place genul SF, te va captiva cu siguranta.
http://www.nemira.ro/serie-autor-frank-herbert/pe-stoc
Iti recomand „Efectul Lucifer” a lui Zimbardo http://www.nemira.ro/biblioteca-de-psihologie/efectul-lucifer–1288. De ce? Pentru ca e un exercitiu extraordinar de a te privi in interior, de a iti pune intrebari cu privire la cum suntem noi ca oameni, pentru ca e o carte care te cutremura si care la final te face sa iti zici „mai bine era sa fie un SF cartea astea”.
Orice ai alege, nu iti pot dori decat „spor la citit!”
De la Nemira – Conspiratia Mozart- Scott Mariani. Este al doilea roman cu acelasi personaj Benedict Hope. Eu l-am citit primul, insa iti spun ca nu va afecta intelegerea cartii in niciun fel.
Este un roman plin de aventura, care imbinda perfect fictiunea cu realitatea, incat te tine in suspans pe tot parcursul citirii. Dupa cum ii spune si numele, povestea se invarte in jurul marelui compozitor Mozart. Vei afla lucruri noi, te vei trezi in mijlocul unei conspiratii, nu vei stii in cine sa ai incredere, vei merge prin diferite tari pentru a gasi indicii, ca apoi sa fugi disperat pentru viata ta. Tin sa spun ca initial cartea nu m-a atras, nu e tocmai lectura mea favorita, dupa ce am citit rezumatul de pe spatele cartii, insa chiar te va prinde cartea si vei cerceta indicii, traind pas cu pas experienta personajelor.
M-am informat pe site-ul celor de la Nemira, cartea este la pret redus si cu siguranta iti va placea, deoarece are de toate, inclusiv momemte de dragoste.
Totusi, nu te speria de cele 480 de pagini. Cartea este relativ mica, iar cititul va merge foarte usor. Eu, una, imi amintesc cum ma limitam sa citesc doar cateva pagini pe zi deoarece o terminam mult prea repede si nu aveam la indemana o alta carte.
Link-urile catre carti, te rog
http://www.nemira.ro/suspans/conspiratia-mozart–1788
am ceva greseli de ortografie, deoarece am scris foarte repede si am omis recitirea..Am vrut sa le corectez insa nu exista buton de editare. Imi cer scuze. Sper sa intelegi ce am vrut sa scriu.
http://www.nemira.ro/suspans/conspiratia-mozart–1788
Eu recomand „Cianura pentru un suras”
http://www.nemira.ro/serie-autor-rodica-ojog-brasoveanu/cianura-pentru-un-suras–1896
E o lectura scurta si usoara. Un secret al crimelor pe care, cred eu, nu ai cum sa-l intuiesti. Insa dincolo de povestea politista sunt conturate foarte misto portretele unor chiriasi batrani si acri. Pentru ca sa fim seriosi, in spatiul romanesc, cine mai bine decat batraneii se pricep la a urmari orice miscare a vecinilor, in speranta ca or sa gaseasca un nou subiect de comentat 😀
Iti recomand si eu Seria Cantec de gheata si foc de George RR Martin
http://www.nemira.ro/serie-autor-george-r-r-martin/pachet-cantec-de-gheata-si-foc-1-5–1964
De ce merita? Eu o citesc si ca sa vezi ca merita trebuie sa o procuri, cu precadere in hardcover, si sa iei in mana o carte (din cele 5 deja aparute)de 1000 si ceva de pagini….O sa zici….Dumnezeule….Omul asta e nebun…da, e un geniu nebun! Nu e o carte istorica, este o saga, este fictiune, geniu, nebunie, manie, voluptate, lupte, pasiune, dragoni, magie, etc! E genial si deloc previzibil! Eu citesc una de 1000 pagini intr-o saptamana, pt ca nu te mai poti dezlipi de ea. Sunt la volumul 4 Festinul ciorilor!
Ia uite ce am eu aici – https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2272536028218&set=a.1829822400654.56500.1693196045
Altceva imi poti recomanda? Am pus o singura exceptie – NU Game of Thrones 🙂
http://www.nemira.ro/serie-autor-george-r-r-martin/zburatorii-noptii–1678
Atunci Zburatorii noptii de acelasi geniu, daca nu vrei game of thrones. Merita citita, pentru familiarizarea cu stilul inegalabil al lui George RR Martin.
Te-as sfatui sa incerci „Cartea cartilor pierdute”. Este o minunata antologie a misterelor ce insotesc disparitiile multor carti ale unor autori mai mult sau mai putin consacrati, cat si a biografiilor care nu sunt deloc pe sistemul scolaresc. Ai aici link-ul: http://www.nemira.ro/lichidare-de-stoc/cartea-cartilor-pierdute–912.
Daca insa ai prefera beletristica si nu metaliteratura, ti-as recomanda „Mecanica inimii”.(http://www.nemira.ro/babel/mecanica-inimii–1365). Ideea cartii este inovatoare- un baietel cu ceas in loc de inima, lungimea nu este nici pe departe foarte mare, iar concentratia de literatura de calitate este crescuta.
Chiar daca nu castig niciun premiu, iti recomand cu caldura sa incerci macar aceste carti:)
iti recomand „Little Brother” de Cory Doctorow http://www.nemira.ro/carti-10,-15-si-20-lei/little-brother–1686
Am citit-o, este vorba despre revolta unui adolescent impotriva sistemului care l-a torturat si i-a rapit prietenii si a abuzului de putere. Acesta se foloseste de mijloace la indemana pentru toata lumea in ziua de azi, un xbox, internet, plus alte gadgeturi construite de el iar partea mea preferata e ca explica cum sunt construite asemenea „unelte”.
Mai gasesti adaugate si sfaturi de la hackeri angajati la mari companii ca xbox.
Lupta contra sistemului ne-a trecut tuturor prin cap la un anumit moment. Lectura placuta.
Eu o să-ți recomand „Detectivul” de Arthur Hailey, un roman polițist foarte bun, în care nu o duci lipsă de suspans.
http://www.nemira.ro/suspans/detectivul–1855
Eu recomand ,,Jurnal din viitor” de Mihai Gainusa, daca nu pentru cele 8 povestioare scrise intr-un mod ironic si amuzant (dintre care una are acelasi nume ca si titlul), daca nu pentru jocurile de cuvinte, suspans, mister sau subiecte care abordeaza diverse nenorociri care se pot ivi in viata oricui-pentru ca viata e imprevizibila si nu stii pe ce carari laturalnice te imbie sa o iei-, atunci macar pentru dramul de notorietate pe care Gainusa il are in televiziune, care poate iti va starni curiozitatea, asa cum a fost in cazul meu. Plus ca e ieftina, mai ales acum cu reducerea de 40%-18lei-, are un numar foarte mic de pagini-176-, si are un rating de 5/5 stele pe site-ul Nemira, in baza voturilor a 30 persoane.
http://www.nemira.ro/diverse/jurnal-din-viitor–1908
Eu iti recomand colectia scrisa de Sir Arthur C.Clarke. De prima m-am indragostit prin film, la Tiff : 2001: Odiseea spatiala http://www.nemira.ro/sir-arthur-c-clarke/2001-odiseea-spatiala–1618 si apoi am continuat cu celelalte scrise de el: http://www.nemira.ro/sir-arthur-c-clarke/pe-stoc
Sunt curioasa daca o sa iti placa! Spor la citit!
Eu iti recomand Alice Nastase, Aurora Liiceanu – Dincolo de bine, dincoace de rau. Despre iubire.
http://www.nemira.ro/lichidare-de-stoc/dincolo-de-bine,-dincoace-de-rau-despre-iubire–897
Eu ti-as sugera sa citesti „AI sa mori maine” de Peter James este o frumoasa carte politista care prezinta o tema foarte reala, cea a traficului de organe. Eu am savurat-o si am decis ca voi mai citi carti scrise de acest autor, pentru ca stie sa creeze o adevarata poveste si stie sa puna personajele in situatie limita intr-un mod incitant si care te tine cu sufletul la gura pe toata perioada cartii facandu-te sa-ti doresti sa nu se mai termine. Cartea face parte dintr-o serie care il are ca protagosniste pe detectivul Roy Grace dar se poate citi separat avand in comun cu restul cartilor doar personajul principal. Dar cu siguranta dupa ce o vei citi pe aceasta vei dori sa le citesti si pe celelalte. Ce mi-a starnit curiozitatea este faptul ca nodul retelei de trafic pe care eroul in principal il investigheaza porneste din scumpa noastra tara. Da, e pacat sa vezi ca doar partile negative se vad in afara tarii dar e o relitate faptul ca orfanii nostri, presupusi adoptati de straini sfarsesc prin a deveni donatori de organe. SPer ca ti-am trezit curiozitatea cu aceasta carte si astept parera ta daca vei decide sa o citesti. http://www.nemira.ro/suspans/ai-sa-mori-maine–1985.
Stephen King – Apocalipsa
http://www.nemira.ro/serie-autor-stephen-king/apocalipsa-%28hardcover%29–1825
Poţi încerca şi altele de la acest autor. Îţi spun, fiecare pagină merită. Sau poate nu îţi plac romanele horror. Dar asta nu mai este treaba mea.
Ştiu că sunt puţin cam multe pagini, dar crede-mă, de la un anumit moment nu mai contează.
Jerry Spinelli – Copila Stea
http://www.nemira.ro/lichidare-de-stoc/copila-stea–1151#down
Cartea asta m-a bucurat pe mine enorm intr-un moment in care simteam ca ma pierdusem. Uitasem sa visez si sa ma bucur de lucrurile mici. Mi-a readus bucuria adusa de „maruntisuri” si m-a scos din monotonia „tristetii” din jur. E poate copilareasca, dar in cel mai dulce mod.
Cheers.
Buna 🙂
Eu ti-as recomanda o carte cu o tematica interesanta: moartea si modul in care percepem moartea! Cartea se numeste „Nimicul de temut” si e scrisa de Julian Barnes: http://www.nemira.ro/serie-autor-julian-barnes/nimicul-de-temut–1393
Cred ca, la un moment dat, toata lumea se gandeste serios la acest subiect. Ce inseamna moartea? Ce se intampla dupa moarte? Care e scopul vietii mele? Cartea nu e o analiza a diferitelor puncte de vedere asupra mortii in diverse culturi (precum „Arta de a muri” a lui M. Eliade). E mai mult o interpretare personala a angoaselor personajului principal. Angoase in care ne regasim toti. Sper sa-ti placa. Enjoy! 🙂
mi-am scotocit biblioteca si mintea si imi vin in spre degete o gramada de nume dar voi selecta cateva, doar ca unele se afla pe raftul Nemira altele nu. de mentionat ca ordinea in care le insir nu este in functie de cat de mult imi place una fata de cealalta deoarece pe toate le am la inima intr-o egala masura. as incepe totusi cu seria Dune ce pentru mine reprezinta SF-ul desavarsit, pe care o regasesc (pe site bineinteles) si se nimereste pe noptiera mea multumita Nemira http://www.nemira.ro/serie-autor-frank-herbert/pe-stoc . voi continua cu prima dintr-o serie deosebita a lui Ryu Murakami – Ecstasy http://www.metropolis.ro/books/book.php?product_id=2564 iar o a treia recomandare este Bong – Alexandru Vakulovski http://www.librariaeminescu.ro/isbn/973-46-0593-4/Alexandru-Vakulovski__Bong, carte ce m-a fascinat in liceu, autor cu care mai tarziu mi-a fost oferita onoarea sa ma si intalnesc. De precizat ca trilogia Jocurile Foamei nu ma intereseaza deoarece o am deja in biblioteca asa ca tin sa il felicit anticipat pe castigator. dar bineinteles ca mi-ar surade unul din celelalte doua avand in vedere vremurile in care traim :)) O zi minunata iti doresc si lectura placuta!
Cel mai bun sf cu cea mai proasta ecranizare: http://www.nemira.ro/serie-autor-frank-herbert/copiii-dunei-%28hardcover%29–2043
Eu iti recomand Peregrinarile lui Tuf (http://www.nemira.ro/serie-autor-george-r-r-martin/peregrinarile-lui-tuf–1727). La fel ca A Song of Ice and Fire, e scrisa de George RR Martin, insa cele doua n-au nimic in comun.
Peregrinarile lui Tuf e o carte scurta (comparativ), alcatuita din povesti care il au in prim-plan pe negustorul Haviland Tuf care devine stapan pe Arca si ajuta planete afectate de lacomia si dorinta de putere a oamenilor, dar in cadrul acestui proces, incepe sa se creada desupra semenilor sai. Cartea e superba si mi-a placut, sper sa-ti placa si tie.
iti recomand vant de rasarit vant de apus al lui Pearl S. Buch laureata cu premiul noble pentru literatura. nu cred ca o au la nemira dar o sa iti placa.
Trebuie o carte de pe NEMIRA.RO neaparat, cu tot cu link 🙂
http://m.nemira.ro/bestsellere-nemira-1/vanturile-de-la-marble-arch-(vol-2)–2042
Philip K. Dick – Furnica electrica
http://www.nemira.ro/bestsellere-nemira-1/furnica-electrica-(hardcover)–2048
Sunt convins ca iti plac SF-urile. De aceea, iti recomand aceasta carte! Iar daca mai luam in calcul faptul ca au fost regizate filme de pe urma cartilor scrise de Philip K. Dick, atunci fara indoiala este o carte care merita macar… rasfoita !
Eu zic să încerci Stephen King, „Shining” (http://www.nemira.ro/serie-autor-stephen-king/shining–1043).
Ştiu că de cele mai multe ori e neplăcut să citeşti o carte dacă i-ai văzut ecranizarea înainte. Dar dacă ţi-a plăcut filmul, cartea o să-ţi placă şi mai mult. Atât de mult, încât o să-ţi pară rău că are doar 500 şi ceva de pagini.
eee. abia acum am vazut ce concurs ai tu aici …
recomandari de la nemira:))
pai sa vedem :
ar fi Dragonii Heorot
http://www.nemira.ro/nautilus-sf/dragonii-heorot–1628
Hartile prevestitoare desi vad ca nu mai e pe stoc
http://www.nemira.ro/carti-10,-15-si-20-lei/hartile-prevestitoare–1280
Seria Ender a lui Card ( toata )
http://www.nemira.ro/serie-autor-orson-scott-card/jocul-lui-ender–988
si Ucenicul asasinului ( seria completa)
http://www.nemira.ro/pachete-cadou/pachet-r-hobb–1928
Cea din urma ti-o recomand cu incredere , am „topit-o” efectiv :)este foarte apropiata de stilui Martin si foarte complexa.
Lectura placuta!!!
Salut,
sincer nu ma asteptam sa castig. Iti multumesc, si le multumesc si celor de la Nemira. Am sa particip si pe viitor.
Succes si toate cele bune!
Florian