Se spune că fericirea și nenorocirea nu au poartă, însă omul le caută mereu. Oare de ce are nevoie un om pentru a fi fericit? Nu lăcomii, nu idealuri, nu vise, ci strictul necesar pentru un trai modest și fericit. Nu, pentru mine nu e valabilă zicala care spune că doar proștii sunt fericiți. Sunt sigur că există o rețetă pentru a fi fericit, doar că nu o voi putea completa niciodată. M-am gândit la zece lucuri care mi-ar călăuzi fericirea și le-am punctat, pe scurt, mai jos. Sunt primele venite în minte, dacă are cineva completări sau e ceva ce ar trebui modificat, e liber și chiar rugat să o facă în comentarii.
1. Îmi doresc să fiu sănătos. De fiecare dată când am avut ocazia să-mi pun o dorință, asta a fost ce mi-am dorit, sănătate mie și tuturor.
2. Părinții – îmi doresc să-i am lângă mine pentru cât mai mult timp, sunt singurii care mă iubesc oricum și oricând, sunt cei care contează… cel mai mult!
3. Bunicii – la ei găsești oaza de înțelepciune de acum două generații, calmul pe care nu-l mai întâlnești în zilele noastre. Și, uneori, câțiva bănuți pe ascuns. Sau ceva bun.
4. Prietenii – ăia din copilărie, cei din școala generală, din liceu, din facultate, din online sau de la job, cu cât sunt mai vechi, cu atât sunt mai buni, ca un vin! Apropo de asta, trebuie să-mi fac timp de un pahar cu unii dintre ei, viața asta e tare scurtă și, din păcate, timpul nu e prieten cu toată lumea…
5. Ea – pe lângă cei de mai sus, ea te va completa și iubi cât pentru doi. Vorbind de cei de mai sus, EA îți va deveni prietenă, cea mai bună chiar, apoi, cu timpul, va fi părinte, chiar și bunică!
6. Job – e important – foarte – e locul unde crești, unde te dezvolți după școală, unde temele prind alt sens, unde profesorii au alt contur profesional, locul unde trăiești cel puțin o treime din viață din momentul în care ai spus DA inspectorului de resurse umane. Ideal e ca numărul de milioane, de pe fluturașul de salariu, să fie mai mare sau cel puțin egal cu numărul tău de ani.
7. O casă a ta – e un pas mare, greu, incredibil de greu pentru cei mai mulți. Pentru mine, ca și pentru mulți alții, casa e o cameră/o garsioneră/un apartament cu chirie. Încă.
8. O mașină – ehe, aici e cu dus și întors, unii renunță la punctul 7 doar pentru a avea o mașină bună. Pentru mine va fi doar un lucru util și necesar neapărat atunci când voi avea și un copil. Eh, aici mai depinde și de ultima parte din punctul 6.
9. Un copil – sau doi ori trei, important e să fie cel puțin unu. Ok, pentru Alex Velea – minim doi. Nu văd scopul meu, ca om, să trăiesc și să îmbătrânesc fără a crește un copil. Spun asta pentru că am auzit destul voci care spun vehement că nu vor copii deloc.
10. Pace – pe Pământ, pentru că vreau ca toate cele de mai sus să-mi poată umple viața de fericire. Și pace sufletească, să fie.
Concluzie – nota mea e de trecere, însă am doar 26 de ani și tot timpul înainte să zâmbesc și să fac să fie bine 🙂
“În fericire, ca și în nefericire, caracterul omului ales rămâne același.”
Wow! A pure, honest, from deep inside post.. Am mai citit pe aici, dar e prima oara cand vad ceva scris atat de personal si intim.
Frumos Aurica 🙂
‘I’m on the pursuit of happiness and I know That everything that shines aint always gonna be gold’ cum spune Kid, deci inca n-am aflat reteta si timpul de coacere. Promit, insa, sa te anunt si pe matale cand aflu ceva, pentru ca meriti 😉
Personal, as muta 5 mai sus si as renunta la 7,8 – asta pt ca am cunoscut oameni foarte fericiti in chirie la 55 de ani si cu 4 copii. Sunt multe alte arii in care poti investi in locul proprietatilor. Succes!
Am spus de la început, așa mi-au venit lucrurile în capșor, nu le-am aranjat în funție de importanță, chiar mi-ar fi prea greu. Mulțumesc, Mariana 😛
Wow! Un articol foarte fain:)
Mulțumesc 🙂
Ai scris si tu ceva serios si de calitate. Bravo!
Pingback: Kumfu 2012 pe bunescu.ro | bunescu.ro - Logoreea mă iubeşte. Eu o înşel uneori.