În viața oricărui cuplu există momente în care se pune întrebarea: noi ce poziție nouă încercăm mâncăm azi? În weekend se întâmplă cel mai des, mai ales dacă sunt și factori care accentuează lenea (căldura, plictiseala, am mai mâncat deja asta…). Așa că domnița mea s-a apucat de frunzărit site-ul maramureșeanului Nicolai Tand, în căutarea unei soluții.
Cum foamea era mare, aproape direct proporțională cu lenea de duminică, Diana a ales o rețetă ușoară, care să se poată face cu ce avem la îndemână, așadar și prin urmare, Pizza de casă fu rețeta câștigătoare.
Ingrediente necesare:
- 200g de kaiser (am folosit bacon, trei felii)
- o franzelă (am folosit jumătate de pâine tăiată încă o dată pe jumate)
- doua roșii
- o ceapă (am folosit jumătate de cepuță)
- ulei de măsline
- usturoi (doi căței)
- oregano
- cașcaval (am folosit telemea nouă de oaie)
- măsline fără sâmburi (pe care le-am tăiat rondele /// măslinele nu se regăsesc în rețeta originală)
Mod de preparare:
Am pus sferturile de pâine la sandwich maker, cât să se facă miezul puțin arămiu. Între timp am făcut în tigaie un sos din cele două roșii tăiate cubulețe, ceapă, usturoi, oregano și ulei de măsline. Am pus sosul peste bucățile de pâine, am adăugat bacon-ul și brânza rasă, am băgat la cuptor vreo 3-5 minute și pam-pam, masa a fost gata. Am făcut și două poze, nu-s nici pe departe așa frumoase ca cele ale lui Nicolai, dar tre să mă credeți pe cuvânt că masa a fost una rapidă și foarte bună, jur pe roșii! Eh, am uitat să punem sare și piper, ca niște Master Chefi adevărați, dar ce mai conta, eram prea mândri de noi 🙂
Săr-na pentru masă, Nicolai!
Pingback: Shaorma homemade (by Ionuț Shaormescu) | bunescu.ro | un blog de Ionut Bunescu
Pingback: Kumfu 2013 pe bunescu.ro | bunescu.ro | un blog de Ionut Bunescu