Acum fix două luni, donșoara Carmen Albișteanu îmi făcea o mega poftă cu niște plăcinte, și nu cu unele normale, ci cu ele, cu Le Plăcințele Moldovenele. Diminutivul e ironic, dar despre asta discutăm mai încolo. Am aflat unde e locația cu pricina (Dacia nr. 20, pe la Romană) și a rămas că o iau pe a mea de o aripă și mergem să plăcințim.
Eh, atunci nu le mergea site-ul .ro, doar cel moldovenesc .md, așa că am aruncat o privire pe meniu, sperând ca el să fie la fel și la noi. Și cum am fost mai mult ocupat decât pofticios-înfometat, am ajuns de abia săptămâna trecută la Restaurantul La Plăcinte. Da, restaurant, nu o patiserie gen Petru sau Luca, după cum credeam eu. Așa că n-am stat la coada, afară, ci am stat la o masă cochetă în ditamai restaurantul (cred că are undeva la cam 25 de mese, de câte două, patru sau șase/opt persoane). A venit o domniță îmbrăcată în port popular, ne-a luat comanda și ne-a înștiințat că va dura aproximativ 20-25 de minute – erau comenzi peste comezi, atât în restaurant, cât și de ridicat la pachet. Adică prin serviciul Comanda Prealabilă, suni la 031 410 80 21 sau 0755 055 622 și comanzi ce dorești, spui când poți să ajungi la restaurant să preiei comanda, iar ei ți-o pregătesc la țanc (cât de tare?). Mi-ar plăcea să ajung cândva să înfulec un meniu lunch, dar poate într-o zi liberă, ori când vor face și livrări la domiciliu/birou.
Am comandat o porție de Învârtită cu brânză de vaci și verdeață (14 lei) și o porție de Învârtită cu vișine (12 lei). Credeam că voi primi o bucată din fiecare, dar nup, o porție înseamnă trei bucăți de învârtite. Am mâncat două persoane și ne-a mai rămas aproape jumătate din fiecare (mă rog, eu și Diana mâncăm puțin de fel). Acum salivez numai cu gândul la Învârtita cu brânză și verdeață… dar e duminică noaptea, așa că pot să-mi pun pofta-n cui. Între timp trebuie să mă hotărăsc ce sortiment voi încerca data viitoare (sigur nu peste alte două luni).
Ah, era să uit fix de băutura băuturilor. Nu, n-are alcool, dar e tare bună. De fapt, tare bun… compotul de fructe de pădure (parcă 10 lei un litru și 6 lei jumătatea). Meniul lor conține și mâncare-mâncare (supe, gustări și salate, preparate la grătar ), pe lângă plăcinte și învârtite /// tre să încerc neapărat Micii moldovenești, să văd cum or fi față de ai noștri.
La Plăcinte București / Bld. Dacia nr.20 (Hartă * Site * Facebook)
Sa-ti zic ca ma enervezi, n-ai sa ma crezi. Cum poti sa-mi faci asa o pofta cu placintele copilariei mele? O fi bine asa?
Nu zic, cand ajung prin Moldova, mamele (mamica si soacra)au grija sa ne puna la ingrasat cu placinte proaspat scoase din cuptor, dar cand sunt cu prietenii prin oras cel mai bun loc de intalnire este La Placinte. Toate felurile de placinte sunt gustoase, deci poti sa le incerci fara grija. De compot nu duc dorul pentru ca trecand prin vizita acasa, mama a avut grija sa-mi umple masina cu borcane de 3 l de compot de visine si struguri. Si la Londra se serveste compot din inima Moldovei. N-am stiut ca la Bucuresti s-a deschis acest restaurant. Daca o fi gatind la fel de gustos ca in Moldova, atunci merita sa-i treci mai des pragul.
Dragă colegă, mi-a plăcut, deci jur pe roșu că merită. Le voi încerca și pe restul, treptat, treptat. Ai grijă de tine acoloșa la Londra șiii să-mi aduci un magnet 🙂
Am fost clientul “La Placinte” de cand sa deschis primul restaurant in Piata Romana. De dragul placintelor moldovenesti … Sisitemul de rezervare mi sa parut foarte original: faci rezervare, faci o precomanda, cand ajungi la restaurant esti servit in 10 minute. Pentru o familie de 5 persoane a fost super… Placintele nu erau cine stie ce – nu aveau nici o legatura cu placinte moldovenesti, dar am trecut cu vedere acest “mic” inconvenient.
Intr-o zi am incercat sa fac o rezervare la restaurantul din Piata Romana dar nu aveau locuri. Mi sa recomandat sa merg in Stefan Cel Mare, ceea ce am si facut (din pacate!). Chelneri cu dureri cronice in partea dorsala, placinte groaznice, rumenite pedeasupra dar in partea de jos erau crude. Au spus ca le pot inlocui dar dureaza inca 30 de minute (real probabil ca ar fi durat inca o ora cel putin)… Dupa indelungi dispute am plecat fara sa platim pentru acele merdenele semicrude.
Astazi, 09.05.2015, am facut aceeasi greseala (de fraier, recunosc) sa ma opres “La Placinte” sa mananc ceva. In jurul orei 15 restaurantul era pe jumatate gol + cateva mese ocupate pe terasa. Trei chelneri in restaurant (doi tineri si o tanara…) stateau la o sueta intr-un colt. Timp de 25 de minute nu ma bagat nimeni in seama. La un moment dat vad o domnisoara care a iesit hotarat de dupa o tejghea (unul din chelneri i-a zis Alina). Am intrebat-o daca serveste cineva la mese. Mi-a raspuns pe un ton foarte “neprietenos” ca va veni cineva imediat (de parca asi fi intrat fortat la ea in casa). Bineinteles ca nu a venit nimeni…
Nu stiu daca personalul de la ei e din Moldova sau sunt romani de-ai locului, insa au servicii de tot cacatu. Nu mai calc in veci…
Alexandru M – chiar imi pare foarte rau pentru tine.
Eu cu prietena am trecut adinioara pe la Magheru, am gasit o masa libera. Servirea a fost cu intirziere – placintele timp de 30 min, dar cum sa nu astepti asa gustosenie timp de 30 min?
Ador placintele cu visine!