Kumfu la Mica Elveție

Prin ianuarie am fost, pentru prima oară, la restaurantul chef-ului Chef Jakob Hausmann, Mica Elveție. Locația mi-era cunoscută, doar trecusem de zeci de ori pe strada Franceză (60) din Centrul Vechi al capitalei, însă nu mă oprisem vreodată, nici măcar pentru o cafea.

Niciodată nu e prea târziu, așa că, într-o seară de miercuri, am dat curs invitației la festinul culinar făcut de Chef Jakob (festin însoțit de o selecție de vinuri asortate Catleya – Cramele Corcova). La un pahar de rose, am aflat de la Jakob Hausmann că nu tre să fii nici Master Chef, nici Top Chef, nici bucătar în Hell’s Kitchen pentru a fi un profesionist desăvârșit, ci trebuie să iubești să gătești, nu pentru bani, nu pentru faimă, nu pentru regii aducătoare de audiență, să gătești cu suflet și cu drag pentru toată lumea, așa cum i-ai găti soției tale. Fain om, atent la detalii și empatic, iar Mica Elveție pare creată fix după felul său de a fi.

În fiecare lună, Chef Jakob Hausmann organizează seri tematice de gastronomie inspirate din bucătăria occidentală, iar prețul de 200 de lei de persoană, chiar mi se pare decent pentru o seară de răsfăț culinar. Ah, vinul cel mai bun, dintre cele gustate, este clar FREAMĂT ROSE 2014, Cabernet Sauvignon (58%) / Merlot (42%). Meniul din ianuarie + poze de la eveniment, mai jos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MENIU

Cu degustare de vinuri CATLEYA

FREAMĂT ROSE 2013

Carpaccio vom Tafelspitz mit Gemüse – Vinaigrette begleitet
von einem Rindersuppe Capuccino
Beef Carpaccio with vegetables – vinaigrette accompanied by a beef cappuccino soup
Carpaccio de vita cu vinegreta de legume si capuccino din supa de vita
. . . . . . . .
Gedämpfter Lachs, gebratener Krebsschwanz auf Erbsenpüree dazu Meerettichschaum
Steamed salmon , fried crayfish tails on pea puree and horseradish foam
Somon preparat la abur cu cozi de raci pe pat de piure de mazare cu spuma de hrean
FREAMĂT ALB 2013, Sauvignon Blanc / Feteasca Regala
. . . . . . . .
Teile vom Huhn mit Birnen und Zwetschgen flambiert
dazu gebratene Semmel- Knödel – Plätzchen
Chicken with pears and plums flamed and slices of bread dumplings
Pui cu pere si prune flambate si felii de galuste din paine
FREAMĂT ROSE 2014, Cabernet Sauvignon / Merlot
. . . . . . . .
Frischkäsetrüffel mit schweizer Käse mit Tessinertomaten dekoriert
Cream cheese truffles with swiss cheese decorated with tomatoes in Ticino style
Trufe din branza proaspata cu branzeturi elvetiene si rosii cherry in stil Ticino
FREAMĂT ROSU 2013, Merlot / Cabernet Sauvignon
. . . . . . . .
Dunkle Schokoladencrepe gefüllt mit weisser Schokoladen Mousse
dazu Erdbeer – Rosmarin Eiscreme
Dark chocolate crepe filled with white chocolate mousse and strawberry – rosemary ice cream
Clatite din ciocolata neagra umplute cu mousse de ciocolata alba si inghetata de capsuni cu rozmarin
FREAMĂT ALB 2014, Sauvignon Blanc

Lasă un răspuns