Mi-ar plăcea să am o rețetă pentru zile ușoare, mai ales lunea, imediat după weekend-ul care zboară cu viteza luminii: să mă trezesc plin de viață, după ce am dormit vreo opt ore, să ajung la fix la birou, să fiu zen în ciuda traficului pe care l-am îndurat, să iasă rapoartele bine și să zâmbesc cât mai mult. Cam asta ar fi o parte din planul meu de zile ușoare.
Și voi începe de la coadă la cap, ca răspuns la provocarea pe care tocmai am primit-o, cu zâmbete tot mai dese, poate chiar cu un zâmbet mustață de lapte, la micul dejun. Și dacă tot n-a fost greu începutul, pentru săptămâna viitoare îmi propun să am numai #zileusoare, iar dacă bifez lista de mai jos, voi reuși, garantat:
-
mănânc micul dejun în fiecare dimineață
-
plec la timp de acasă, spre birou
-
nu las treabă neterminată, de pe o zi pe alta
-
îi ajut pe cei din jur și mă las ajutat, la rândul meu
-
îi sun pe ai mei zilnic
-
seara mănânc mai lejer
-
mă bag la somn la o oră normală, până să fie deja “mâine”
Eh, am ajuns la o listă cu șapte puncte, deși credeam că mă opresc la trei și mă concentrez imediat pe primul dintre ele: mănânc micul dejun în fiecare dimineață. Ușor, ușor, am schimbat prefixul și am deja 30 de ani, iar acum, vrând-nevrând, am îmbătrânit puțin. :)) Și tocmai pentru că nu mai sunt copil, am aflat și de ce mulți adulți se feresc să bea lapte. Adevărul e că și eu evit, uneori, să mănânc cereale cu lapte sau să beau lapte simplu, dacă știu că urmează să plec undeva în scurt timp. Mă gândeam că am un stomac mai sensibil, dar neah, tot anii sunt de vină:
Se pare că, odată cu vârsta, organismul uman nu mai poate să digere lactoza, adică zahărul din lapte. Asta pentru că adulții nu prea mai pot secreta lactaza (enzima care metabolizează acest zahăr). Drept urmare, pentru zile mai ușoare, fără indigestie, balonare sau senzație de greață, LaDORNA are “Zile ușoare” – lapte fără lactoză, mai ușor de digerat. Chiar drăguț, că la noi nu prea găsești lapte fără lactoză în comerț. Iar ce e cel mai fain e că LaDORNA Zile ușoare este recomandat nu numai pentru cei cu intoleranță la lactoză, ci pentru toți cei care își doresc un lapte mai ușor de digerat.
Există două variante la 1 litru (de 1,5% și 3.5% grăsime), plus o variantă to go de 500 de ml (1,5 % grăsime), care nu trebuie ținută la rece decât după deschidere.
Concluzie: eu sunt cel mai fericit pentru că pot bea lapte sau pot mânca ceva cu lapte, fără să mă mai gândesc la o posibilă indigestie. Recomand cu mare drag, iar acum nu-mi mai rămâne decât curiozitatea pe care o am încă de la începutul articolului: tu cum faci să ai #ZileUsoare?
Pingback: #ZileUsoare, update după o lună - bunescu.ro, un blog de Ionut Bunescu