5 lucruri despre Barcelona + 5 lucruri despre LG Q6 + CONCURS

UPDATE: Felicitări, Ion Bogdanel Ionut! Weekend-ul acesta vei avea un nou smartphone, ca să-ți faci cele mai tari selfie-uri. 😉 (te rog să-ți verifici adresa de mail pentru a stabili cum vei intra în posesia premiului).


După ce ne-am liniștit, cu două săptămâni de muncă după nuntă, a venit momentul pregătit încă de la începutul anului, că noi cam așa ne organizăm plecările în afară, ne luăm bilete, cazare, toate cele, cu vreun an înainte, să fim ok și la bani, dar să scăpăm și de stresul de pe ultima sută de metri. Văzusem Londra în noiembrie 2016, iar la revenirea în țară am început să planificăm săptăluna de miere. Am ales Barcelona și a fost cam așa:

1. TRANSPORT – Zburat cu Tarom, biletele luate din timp sunt ok la preț, altfel te sperii, cu câteva săptămâni înainte. La aterizarea în Barcelona eu voiam să luăm taxi până la hotel, crezând că va fi un calvar să mergem cu două trollere mari în autobuz. Dar am zis să ascult de minunata mea soție, iar dacă ieșea nașpa, să pot să o bag pe aia cu HA, ȚI-AM ZIS EU! și la întoarcere să luăm taxiul. N-a fost nevoie, am economisit 100 de euro (cât ar fi costat cele două drumuri de la și înapoi către aeoroport) și am folosit cardurile de travel Hola BCN! care ne-au costat 90 de euro pentru 7 zile (5+2 zile), ele oferindu-ți acces nelimitat la transportul public din Barcelona, inclusiv autobuz de la aeroport. Deși afară erau aproximativ 20 de grade, în metrou, autobuz, tramvai, funcționa tot timpul aerul condiționat, oricum majoritatea nu aveau geamuri care se puteau deschide, un avantaj pentru pensionarii din România, pe care, astfel, nu i-ar fi putut trage curentul.

 

2. VREMEA – Auzisem că e foarte mișto, dar nu ne așteptam să fie chiar atât de cald pe tot parcursul zilei. Era așa de plăcut, cât să-ți fie perfect într-un tricou și atât, iar dacă soarele se ascundea printre nori sau bătea vântul, era suficent să ai ceva subțire de pus pe tine, dar nu musai. Ziua au fost între 21 și 24 de grade, iar noaptea temperatura nu scădea sub 17 grade. Seara și dimineața erau aproximativ 20 de grade. Ne-am îndrăgostit de clima de acolo, unde nu sunt diferențe majore, ca în București, unde dimineața mori de frig, cu palton pe tine, iar la prânz nu mai poți de cald.

 

3. TRAFIC – Am văzut incredibil de multe scutere, motociclete și biciclete, pe care le puteai și închiria de la aproape orice colț de stradă. Pentru biciclete plăteai 1-2 euro / oră. Deși Barcelona are o suprafață la jumătate față de București, am rămas surprinși să vedem și străzi cu sens unic, ce aveau 6 benzi de circulație + 2 benzi pentru mașini parcate + nelipsitele benzi pentru cei pe două roți. Este incredibil cât de bine organizat este totul, de la sincronizarea semafoarelor, la mijloacele de transport în comun care vin la fix, după care nu aștepți mai mult de câteva minute (la metrou, cel mult 3). Și să nu uităm de cartelele de călatorie universale, care funcționează peste tot, chiar și în trenul urban.

 

4. OAMENI – Foarte mulți în șlapi sau papuci, deși temperetura nu sărea de 25 de grade Celsius. Ba chiar erau unii care asortau și câte un pulover grosuț la papuci, iar alții erau în pantaloni scurți și tricou, dar cu eșarfă la gât. Am mai remarcat multe fete cu piercing în nas (de tip belciug). În rest toată lumea pare într-o continuă vacanță, orașul, parcurile, plaja, toate fiind pline de oameni în timpul zilei. Orașul e mai puțin agitat decât Londra, e mai relaxat, dar animat în același timp. Oamenii protestau în diferite locuri din oraș, în fața mai multor instituții publice, iar cea mai mare agiație era cea de dinainte de referendumul de pe 1 octombrie, unde cei care nu protestau sau scandau pe străzi, scoteau la geam câte o oală și o lingură și băteau toooată seara.

 

 

5. Cazare + locuri de vizitat, de fotografiat și restaurante bune pentru mâncat în Barcelona

  • Noi am stat 3 nopți la Hilton Diagonal Mar Barcelona, unde o bună prietenă ne-a făcut o surpriză pe măsură, pe lângă șampanie și mini tort de honeymoon, ne-am trezit cazați într-o cameră prezidențială, deși rezervasem una normală. Foarte mișto aici, prețuri pe măsură, piscină exterioară, la care n-am ajuns, că nu era așa de cald, plus că aveam jacuzzi în cameră, deci mno. Următoarele trei nopți am stat la Hotel Sant Antoni Barcelona, unde am avut plăcerea să găsim o cameră micuță, cochetă, fără view spectaculos, dar care ne situa la 5 minute de mers pe jos până la Sagrada Familia.

 

 

Pentru o priveliște panoramică ce-ți va tăia răsuflarea, musai de văzut Bunkers del Carmel

 

Castillo de Montjuic

Camp Nou

Barceloneta Beach

 

Font Màgica de Montjuïc – Magic Fountain

 

Funicular del Tibidabo

 

Boqueria – cel mai colorat și animat loc din oraș, o piață la superlativ, cu toate națiile de fructe, legume, carne, semințe, băuturi și mâncăruri proaspăt preparate.

Catedrala – nu trebuie ocolit nicidecum Cartierul Gotic al orașului, un soi de centru vechi, având clădiri vechi, înalte, cu o arhitectură extraordinară, vitralii și diverse simboluri cu semnificații specifice. În cartierul gotic am dat și peste Catedral Santa Creu i Santa Eulalia, construită în jurul sec. XV, un loc special, plin de încărcătură mitică. Aici am putut vedea o serie de înfățisări în bronz ale mai multor sfinți reprezentativi Cataloniei.

Park Guell & La Rambla – tot orașul pare să aibă arhitectura sub atenta supraveghere a lui Antoni Gaudi, de la clădirile de pe La Rambla și până la Park Guell, o zonă întinsă, plină de alei șerpuite, faună de parcă te-ai afla în junglă, căsuțe și poduri în stilul caracteristic al lui Gaudi.

 

DE MÂNCAT

La recomandarea lui NwRadu, am ajuns la Bacoa. De două ori. E locul cu, probabil, cei mai buni burgeri ever. Deși, culmea, nouă ne-a plăcut mai mult cel de pui (carne marinată 12 ore, cu guacamole, alea-alea, o minunăție). De mers la restaurantul de la Universitat, e cel mai mare și mai ok.

Am mai fost la Chok, unde am mâncat niște cronuts foarte bune (foto pe Instagram), la o terasă de la intrarea pe Camp Nou am mâncat niște coaste de porc excelente, aduse pe jar (foto Instagram) și neapărat tapas de la Taberna Blai Tonight, un loc cu autoservire, unde mănânci câte tapas vrei, păstrezi scobitorile și halba de bere, iar la final plătești cât ai consumat, 1 euro sau 1,7 euro per tapas, în funcție de ingrediente. Berea era sub 2 euro.

Cost total: 3.000 de euro (bilete de avion Tarom, cazări, bilete de acces, transport prin oraș, mâncare/băutură, shopping). Ceva mai mult decât ne-a costat o săptămână în Londra, dar a meritat din plin, plus că o dată mergi în săptăluna de miere, nu? 🙂


5 lucruri despre smartphone-ul LG Q6 + mult așteptatul CONCURS

 

După cum spuneam și în articolul publicat până în plecarea în Barcelona, în care ceream recomandări pentru locuri pentru mâncat, vizitat, fotografiat, cei de la LG m-au provocat să testez smartphone-ul Q6, o săptămână prin București, la începutul lunii august. Cum aveam deja programat concediul pentru săptăluna de miere, le-am propus să mutăm perioada de testare pentru jumătatea lunii septembrie, nu de alta, dar Barcelona era mult mai ofertantă în ceea ce privește peisajele și locurile de fotografiat, unde să vedem cum se prezintă camera selfie wide, cu unghi de 100°.

Prin urmare au ieșit niște minunate fotografii, o parte fiind cele pe care le-ați văzut deja în articol, mai sus, iar altele găsiți și pe contul meu de Instagram, pe hashtag-urile #LGQ6 și  #WinaNewFriend 

 

Specificații tehnice LG Q6:

• Chipset: Platforma mobilă Qualcomm® Snapdragon™ 435

• Ecran: FullVision de 5,5 inch, format 18:9, FHD+ (2160 x 1080 / 442ppi)

• Memorie: 3 GB RAM / 32 GB ROM

• Camera foto: Principală 13 MP unghi standard / Frontală 5 MP superangulară

• Acumulator: 3.000 mAh (încorporat)

• Sistem de operare: Android 7.1.1 Nougat

• Dimensiuni: 142,5 x 69,3 x 8,1 mm

• Greutate: 149 g

• Rețea: LTE / 3G / 2G

• Conectivitate: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.2 / NFC / USB tip B 2.0

• Culori: Astro Black / Ice Platinum / Mystic White / Terra Gold

• Altele: Face Recognition / Google Assistant / Square Camera / Steady Record / FM Radio

 

Mi-au plăcut mult următoarele 5 lucuri:
  • Camera foto selfie cu un unghi larg de 100°, destinată pasionaților de fotografie pentru a putea include un grup mare de prieteni într-o singură poză, super ușor și fără efort.
  • Ecranul FullVision 18:9, cu o diagonală de 5,5 inch și rezoluție FHD+ 2160px x 1080px / 442ppi.
  • Deblocarea prin Face Recognition care funcționează destul de rapid, contrar așteptărilor mele.
  • Cadrul de aluminiu (series 7000), mai exact un aliaj rezistent, folosit curent în industrii precum cea aerospațială și marină, cu colțuri rotunjite, pentru a disipa energia de impact în cazul scăpării pe jos.
  • Design-ul, per total, care este unul premium, la preț mid (1.600 – 1.800) de lei. Aici punctează prin ecranul calitativ, fără margini, dar și prin feeling-ul special pe care ți-l oferă de fiecare dată când îl ții în mână.

 

Nu mai repet de ecran, care mie-mi place de mor, mai ales că LG reprezintă un love brand pentru mine – ambele televizoare, dar și monitorul de la PC sunt LG. Iar LG a livrat și livrează ecranul multor device-uri scumpe, chiar majoritatea produselor Apple utilizează ecran făcut de LG, iar asta spune ceva despre calitatea lor. 🙂

 

 

 

În schimb, două lucruri nu m-au încântat prea tare la LG Q6:
  • lipsa autentificării prin amprentă (pe lângă cea facială)
  • lipsa conectivității Wi-Fi 5 GHz (corect, majoritatea router-elor emit doar în frecvența de 2,4 GHz, dar n-ar fi stricat o viteză mai mare, wireless, prin rețeaua de 5 GHz)

 

 

CONCURS – Câștigă un smartphone LG Q6

 

După cum ziceam, telefonul pe care l-am testat poate fi al tău, dacă juri pe roșu că ai citit cu mare atenție acest articol și urmezi pașii de mai jos:

1. Dai share acestui articol pe Facebook (postare publică, să o pot vedea și eu) și menționezi o caracteristică sau o funcție mișto pentru care ți-ai dori telefonul, gen: Mi-ar plăcea noul smartphone LG Q6 pentru camera wide de selfie! +  cele două hashtag-uri #LGQ6, #WinaNewFriend

2. Copiezi link-ul postării share-uite (dai click pe ora postării pentru a putea lua link-ul direct) și îl scrii aici, pe blog, în câmpul de comentarii, alături de textul cu funcția sau caracteristica pentru care ți-ai dori să câștigi telefonul (Te rog, nume real, complet și adresă de mail validă).

3. Luni, pe 16 octombrie, după ora 20:00,  te rogi la softul de random să te alegă pe tine câștigător al telefonului care m-a însoțit prin Barcelona. E rândul tău să-l plimbi prin sute de locuri faine, pentru că LG Q6 este mai mult decât un telefon, e un nou prieten care vede lumea prin ochii tăi. Baftă!

 

PS – Găsești mai multe informații despre telefon, aici – https://www.lgq6.ro/detalii 

Acest articol are 70 comentarii

  1. Rosioru Marilena

    Cel mai mult il imi place la el Face Recognition…mi se pare cool si practic. https://www.facebook.com/marylen.mary/posts/1507777265935051?pnref=story
    In afara concursul am si eu o intrebare pentru tine:
    Ce program au fantanile magice? Ghici ce, fix pe 17 plecam si eu cu sotul la Barcelona! Si fantanile sunt pe lista noastra insa as vrea sa stiu cand sa le prindem cantand 🙂 Astept un raspuns de la tine daca stii! In rest, am citit cu interes recomandarile si abia astept sa plecam. sper insa sa nu prindem proteste pentru ca m-au cam speriat :)) ! Zi buna!

Lasă un răspuns