Cunoașteți și voi sentimentul trăit atunci când nu mai știți ce cadouri să cumpărați, indiferent de ocazie. Cadorisitul nu are un wishlist, de cele mai multe ori, iar dacă-l întrebi ce-și dorește, de obicei răspunde că are de toate și nu are nevoie de nimic. Eh, fix pentru astfel de situații am eu câteva recomandări, pe testate, căci și eu fac parte din tipologia cadorisitului de mai sus, de obicei îmi cumpăr ce am nevoie și cam greu să am ceva în wishlist pe care să nu îl fi achiziționat deja. Ready?
Pentru că acuși vine Crăciunul și sigur aveți nevoie de inspirație pentru a fi un Moș bun, am câteva recomandări de boardgames (jocuri de societate) pe care le-am jucat recent cu prietenii și familia, adică fix oamenii cu care petrecem cel mai mult timp în perioada sărbătorilor de iarnă. Așa că din Atelierul de Crăciun Gameology, cu ajutorul elfului de serviciu, Ionuț Bunescu, vin cele mai faine idei de cadouri pe care mai mult ca sigur cei cadorisiți nici nu le au deja, nici nu au apucat să le adauge într-un wishlist:
-
Wtf? – joc super mișto, destinat doar adulților. Este super amuzant, am leșinat de râs, nici nu durează mult (cam 30 de minute) și vei afla lucruri “hot” despre ceilalți participanți, cu siguranță. Jocul conține 144 cartonașe cu câte 8 întrebări fiecare (4 pe fiecare parte), 1 zar, 1 clepsidră, instrucțiuni de joc în limba română (căci jocul este adaptat cu totul în RO). Wtf?, jocul scandalos pentru adulții care cred că știu totul, are întrebări/provocări de a răspunde precum: Spune un lucru despre sex pe care îl știi acum, dar nu îl știai când erai la școală. / Ia acest cartonaș gratis dacă ai înșelat pe cineva, altfel aruncă zarul. / Ce face, de obicei, un cocoșel dimineața? și multe altele, dar nu vreau să vă mai dau spoilere. Wtf? este cel mai bine vândut joc de pe gameology.ro, iar de Crăciun are un preț special (wink-wink)!
Scopul jocului este de a câștiga cele mai multe cartonașe, în timpul alocat. Poți face acest lucru prin a oferi răspunsuri convingătoare la întrebări și/sau prin a contesta cu succes răspunsurile adversarilor. Întrebările sunt înșelător de simple, iar pentru a câștiga în acest joc trebuie să dai dovada și de istețime și rapiditate, dar și de putere de convingere, în special atunci când trebuie să blufezi sau să contești răspunsuri.
-
OMFG e cea de-a doua recomandare, la fel de mișto precum Wtf? și la fel de Adult Only! 😀 Este un joc al blufurilor și al faptelor șocante. Sunt 168 de cartonașe (față/verso), cu 4 variante de joc:
– A (ADEVĂR): O propoziție adevărată pe care o vei citi așa cum este ea.
– B (BLUF): Un început de propoziție pe care trebuie să o continui, născocind o minciună credibilă.
– C (CACEALMA): O propoziție falsă, dar care pare adevărată și pe care o vei citi așa cum este ea.
– D (DUBLU BLUF): Unul sau mai multe cuvinte cheie pe baza cărora trebuie să inventezi o propoziție falsă, dar fară a te inspira din cele trei variante de mai sus.
Apoi ceilalți jucători, cu ajutorul cartonașelor ABCD, trebuie să ghicească varianta corectă, astfel acumulând (sau nu) puncte. Obiectivul tău este de a strânge 30 de puncte, fie prin păcălirea jucătorilor, atunci când ești Jucător care blufează, fie prin depistarea păcălelii, atunci când ești Detector de bluf. De asemenea, jocul OMFG! are și el un preț special de Crăciun, pe gameology.ro – ca să aveți ce pune sub brad (doar celor peste 18 ani, da?).
OMFG! este jocul perfect pentru petreceri sau întâlniri cu prietenii și este recomandat adulților cu mintea deschisă, cu imaginație bogată și care pot mirosi minciunile de la mare distanță!
-
Cronicile Crimei este a treia recomandare, fiind un joc interactiv de investigație, mult mai complex, care se joacă în cam 60-90 de minute, în 1-4 jucători (sau echipe). Jocul necesită instalarea unei aplicații pe telefon/tabletă cu Android/iOS, pentru că ai de scanat diverse cartonașe (cu cod QR). E foarte fain de jucat în familie, iar Cronicile Crimei se prezintă cam așa: joc cooperativ de investigații criminalistice, care te introduce într-o lume a criminaliștilor de top și te provoacă să rezolvi cazuri misterioase. Povestea progresează pe măsură ce aduni dovezi și interoghezi suspecții, iar tu, prin fiecare acțiune pe care o iei, influențezi rezultatul jocului.
Cronicile Crimei vine cu 5 scenarii gratuite (plus un tutorial), traduse în limba română, ce pot fi jucate imediat. Scenariile se găsesc în capitolul Londra:
– Puterea din Umbra – Capitolul 1 – În Făța Misterului
– Puterea din Umbra – Capitolul 2 – Sursa Răului
– Puterea din Umbla – Capitolul 3 – În Centrul Puterii
– Blestemul Faraonilor
– Fiecare trandafir are spinul luiPrin achiziționarea Ochelarilor de Realitate Virtuală vei beneficia de încă un scenariu gratuit (extra față de cele din joc), tradus în limba română: Raportul Secret. Ochelarii nu sunt necesari pentru interacțiunile din timpul jocului, dar îmbunătățesc experiența acestuia.
Fiecare componentă fizică a jocului are un cod QR unic care poate debloca indicii și evenimente diferite – dacă jucătorii acordă o atenție suficientă. Scenarii originale suplimentare vor fi disponibile după lansarea jocului fizic, prin actualizări ale aplicației, fără a fi necesare alte componente fizice.
Când credeți că ați rezolvat cazul, puteți oferi raportul vostru ofițerului-sef al Poliției. Echipa voastră vă primi o serie de întrebări. Pentru a răspunde, trebuie să scanați cartonașele care susțin soluția voastră.
Jocul include:
– Instrucțiuni de joc
– 1 Tablă pentru dovezi
– 55 Cartonașe cu personaje
– 52 Cartonașe cu dovezi și obiecte speciale
– 17 Locații
– 4 Experți criminaliști
Dacă mă urmăriți pe Instagram, probabil ați văzut story-urile pe care le-am făcut despre câteva boardgames foarte mișto. Dacă nu, dați-mi follow sau click pe Highlights Boardgames. Eu deja nu prea mai am loc în dulap, dar nu mă plâng, le voi separa în mai multe sertare. 😀 Iar voi aveți acum inspirație pentru cadouri faine de Crăciun, la prețuri speciale, pe gameology.ro. Cu plăcere!
Multumesc mult pentru recomandari 😀
Se apropie momentul 😀