Hai noroc și la mulți ani, sper să fiți bine și liniștiți, căci în ultima perioadă am realizat, încă o dată, că cea mai bună urare e ceea ce-mi doresc, și am și eu nevoie, să fiu liniștit. Dacă ești liniștit, înseamnă că ești ok și cu familia, și cu sănătatea, și cu jobul, și cu banii, și cu toate. Dar, să revin la ce mă neliniștește, și tare enervează, în unele restaurante. Nu, nu sunt fițos și mofturos, dar am îmbătrânit și poate am nevoie de unele lucruri pentru confortul meu, lucruri ce mi se pare normale, de altfel.
1. Mor de nervi pe restaurantele care ori fac economie, ori din alt motiv, NU au apă caldă la chiuvetele de la toalete, desigur că nervii mi se activează în special iarna, mai ales dacă e și frig în toaletă, iar aici ajung la punctul următor.
2. Nicio sursă de încălzire în toalete, te duci să faci 3,14-3,14 și spargi vasul de toaletă cu țurțuri galbeni.
3. Cabine cabrio – da, știu, e mai ieftin, nu o băgați pe aia cu inspriație din SUA, că nu e un model de urmat. Din respect pentru clienți, faceți cabinele închise, să fie omul liniștit când dă scroll & poop.
4. Toalete prea puține – dacă ai 10-20 de locuri, fie, merge câte una per sex, deși la bărbați ar fi de preferat să existe și un extra pisoar. Dar dacă ai un restaurant de la mediu în sus, fă și tu de la două cabine în sus per sex. Și pisoare suficiente pentru bărbați.
5. Cabină sau masă de schimb pentru copii – ce să și faci, mai ies și părinții la restaurant, poate mai rar, că e mai greu cu cei mici, dar ori faci o cabină dedicată pentru schimbat/alăptat/etc, ori pui câte o masă de schimb pentru ambele genuri, nu pui doar la femei, că și tații mai schimbă copiii de scutece, haine, etc.
6. Nu mai îngrămădi mesele, că nu e ok nici pentru clienți să sugă burta ca să nu dea spate în spate cu cei de lângă, nici ospătarii nu au pe unde trece.
7. Nu-mi oferi un meniu super stufos din care lipsesc jumătate dintre preparate, prefer un meniu de o pagină (disponibil și online, să știu dinainte ce și cum).
8. Oferă-mi posibilitatea să fac rezervare, chiar și cu plata unui avans. Nu ești deloc mai cu moț dacă nu preiei rezervări, din contră.
9. Nu mă minți cu preparatele din meniu, nu-mi da grana padano, dacă scrii parmezan, nu-mi pune smântână de gătit în pastele carbonara, dacă în meniu nu scrie asta (nu aș fi comandat, în situația asta). Și nu-mi aduce desert vechi, care stă în frigider de la Crăciun.
10. Nu-mi adăuga tips automat pe nota de plată, fie ea și proformă. Da, mă ajută să-mi sugerezi valori procentuale legale (adică max 15%, deci un 5/10/15% + valoarea în lei), dar lasă-mă pe mine să decid dacă merită/doresc să ofer bacșiș – aproape mereu am lăsat 10%, indeferent dacă experiența a fost meh, ok, bună ori excelentă.
Si lumina aia de spital alba si puternica?🤣